Workshop glasfusing

Heb je zin in een gezellige, creatieve middag? En lijkt het je leuk om eens kennis te maken met het werken met glas? Dan is de ‘Workshop Glasfusing’ echt iets voor jou!

“Maak gebruik van je eigen creativiteit, zodat je naar huis gaat met jouw unieke glasobject.”

Inhoud workshop…

Tijdens de workshop ga je onder professionele begeleiding aan de slag met het maken van een glasobject. Je mag daarbij zelf kiezen wat je graag wilt maken. Wat ga jij maken? Een “schilderij”, theetips, een schaal of een voorzetraam?
In het atelier zijn verschillende voorbeelden aanwezig, zodat je inspiratie op kunt doen voor je eigen ontwerp.
Het volgende komt aan bod tijdens de workshop:

Aandachtspunten

De opbouw van een glaswerk en de aandachtspunten bij het maken van een ontwerp.

Veiligheid

Hoe werk je op een veilige manier met glas en de verschillende gereedschappen?

Ontwerp

Het ontwerpen van je eigen glasobject. Even geen inspiratie? Geen probleem! Er liggen ook kant-en-klare ontwerpen klaar.

Glasbewerken

Het snijden, breken en slijpen van glas in diverse vormen.

Materialen

Informatie over glas en de basisgereedschappen.

Fusen

Voorbereidingen voor het fusen (smelten) van het glas in de glasoven.

Enkele voorbeelden

Workshop glas Glasfusing bloem
Handgemaakte bruin witte theetipjes tapasschaaltjes van glas
Kleurrijk voorzetraam vogel - glaspaneel met kolibrie en bloemen
Turquoise groen witte schaal kaarsenplateau van glas uit eigen atelier

Doel van de workshop…

Theorie en praktijk wisselen elkaar af, zodat je stap-voor-stap een mooie basis legt in het maken van een glasobject. Na afloop van deze workshop kun je dan ook onder begeleiding aan de slag met je eigen glasprojecten.

Ik vind het erg belangrijk dat je tijdens de cursus gebruik kunt maken van je eigen creativiteit, zodat je naar huis gaat met jouw unieke glasobject. Er zijn uiteraard wel voorbeelden beschikbaar, zodat je inspiratie op kunt doen voor je eigen ontwerp. Even geen inspiratie? Geen probleem! Ik heb ook een aantal ontwerpen klaarliggen waar je gebruik van kunt maken.

Overige informatie

Groepsgrootte

Het minimale aantal deelnemers voor een workshop is 4. De groepsgrootte is beperkt tot max. 6 deelnemers. Hierdoor kan ik iedereen voldoende individuele begeleiding geven.

Werkhouding

Tijdens de workshop sta je aan een werktafel, zodat je goed zicht hebt op je werk en een juiste werkhouding aanhoudt.

Datums en tijd

De workshop duurt ongeveer 2,50 uur. Uiteraard krijgt iedereen rustig de tijd om het werk af te maken. Mocht het wat later worden, dan is dat dus geen enkel probleem.

Geplande datums:
I.v.m. het Corona-virus worden er momenteel geen workshops gegeven. Meld je aan voor de deelnemerslijst en ontvang bericht zodra de workshops weer van start zullen gaan.

Ben je met een groep van min. 4 personen? Dan is het mogelijk om de workshop op een andere datum/tijd te volgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Prijs

De kosten voor een workshop glasfusing bedragen slechts €45,-* p.p.
Dit is inclusief:

  • Glas (werkstuk van 20×20 of 15×30 cm) en gebruik gereedschappen
  • 1x ovenstook
  • Onbeperkt koffie en thee en 1x iets lekkers erbij
  • Professionele begeleiding
  • 21% BTW

* N.B.: De prijs is exclusief lijstje/ standaard. Wil je graag een schaal maken, dan komt er €10,- bij voor een tweede ovenstook.

Open atelier

Na het volgen van deze workshop heb je de mogelijkheid om onder professionele begeleiding in mijn atelier aan eigen werkstukken te komen werken. De kosten hiervoor bedragen €25,- voor 2,5 uur. Dit is inclusief gebruikmaking van het gereedschap, koffie/ thee ( en 1x iets lekkers voor erbij), maar exclusief materiaal en ovenstook (dit wordt berekend a.d.h.v. grootte werkstuk en het gebruikte glas).

Reacties van deelnemers

Op donderdag 14 november mocht ik deelnemen aan een workshop glasfusing bij Nanoek. We zijn 3 uur zeer intensief bezig geweest met het snijden en knippen van glas. Het puzzelen met de stukjes….het wassen van alle stukjes. Daarna weer puzzelen en het plakken van alle stukjes. De tijd vloog en uiteindelijk is er een prachtig kunstwerkje uitgekomen, wat met trots in mijn huiskamer staat. Erg leuk om te doen ,met een prachtig resultaat. Een aanrader dus.

Schrijf je in voor een workshop glasfusing

error: De inhoud is beschermd